06-01-10

Hoe ik het zag

Wel grappig in een zekere zin:

Je weet wel, m'n eerste liefje...we bleven altijd in vriendschapsverband. Ook al voelde ik goed aan dat hij meer verwachtte van die vriendschap als ik.
Ik voelde me goed bij "eens afspreken zo om de 6 maand", omdat ik na die periode zoiets had van "hm, hoe zou het nu met B zijn?". Interesse gewekt; tijd om af te spreken. Dit is hoe ik het zag.

Wel verleden week stuurde ik een berichtje via Facebook om nog eens samen te komen.

Zijn antwoord klonk:

"Zouden we dat wel doen? Ik denk dat we mekaar vergeten zijn."

Wel wat ik meteen dacht was: WE zijn mekaar niet vergeten, jij bent mij blijkbaar vergeten.

Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, en ik verwijt hem ook niks. Maar dit is het bewijs dat wanneer je laat aanvoelen wat je wil en wat niet er vrienden sneuvelen. Want doe je dat niet, hebben die vrienden je graag omdat je samen wat gemeen blijkt te hebben. Maar toon je dan je ware aard, toon je waarvoor je staat, wat je wil en wat niet, kan die band ten water gaan.
En dat is nét in deze situatie het geval.

Zoals reeds gezegd, kwalijk nemen doe ik niet. Uiteindelijk hebben we mekaar nooit kwaad aangericht, en hoop ik hem nog op een fuif kunnen dag te zeggen en er wat mee staan babbelen, net als...kennissen dan. Niet?
Ik toonde waarvoor ik stond, hij waarvoor hij stond.
No match? So be it.
En toch voel ik dat dit me kwalijk gaat genomen worden.
Waarom zou ik hem dan nog een kerstkaartje schrijven? Waarom zou ik hem op Facebook laten staan, als hij mij toch vergeten is? Welke waarde heeft die virtuele Facebook-vriendschap dan nog, en welke waarde heeft dat kaartje? Juist ja, de waarde van de produktiekost. En welke waarde heeft een Facebook-vriendschap trouwens, maar dit even ter zijde.

Ieder volgt z'n eigen pad, en soms kruist het dat van een ander. Beide paden kunnen voor de rest van het leven samenlopen, of ergens weer scheiden.

Ieder staat waarvoor hij is.

Wegen scheiden.

En afscheid is nooit leuk.

 

im

09:27 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dit is wat ik 1 van de nadelen van een (stukgelopen) relatie vind...

Gepost door: Robin | 06-01-10

De commentaren zijn gesloten.