26-09-09

Een homo die meisjes mooi vindt

Voor sommigen klinkt het raar, voor anderen niet.
Zij die homo zijn zullen het wel weten; ze zullen er misschien al vragen over gekregen hebben:

Je bent homo, en je kan een meisje knap vinden.

Onlangs praatte ik met goeie vriend D:

D: "Zeg Yves, ik heb er es over nagedacht. Kheb de indruk dat je wat hypocriet bent."
Y: "Ah ehm, waarom dan?"
D: "Wel nu ik eraan terugdenk; vóór je coming-out toonde je me altijd meisjes op fuiven die je wel knap vond. Is dat niet wat hypocriet?"
Y: "Ik denk het niet. Kmeende wat ik zei. Ik kan sommige meisjes knap vinden. Dat staat toch volledig los van seksuele voorkeur, niet?"
D: "Hmm..."

Ik stel me wat vragen sindsdien. Heeft hij écht de indruk dat ik niet eerlijk was tegenover hem? Nochtans, hij betekent veel voor me, nét als K. En toch komt wat ik vertel niet altijd helemaal juist over. Dat zorgt dan voor misverstanden. Langst de andere kant: ik ben heel blij dat D gewoon zei wat hem dwarszat. Ik hoop eigenlijk dat al m'n vrienden dit doen. Eerlijk en open werkt gewoon 't best.

Is het dan zo raar dat 'n homo 'n meisje knap kan vinden? Ik beloofde D dat ik hem nog es zou uitleggen hoe het juist in mekaar zat. Laat ons dit als een probeersel zien.
Kan een heteroman geen andere man good looking vinden? Ok, menig heteroman gaat nu meteen in ontkenningsfase en zegt "Ikke? Ne vent knap vinde? Zijde zot ofzo? Kben kik wel genen homo hé!".
Zullen we het dan op meisjes reflecteren? Ik vraag nu aan de heterojongens of ze nog nooit een knap meisje op straat zagen terwijl ze hand in hand liepen met hun vriendinnetje. Je weet wel, je ziet dat meisje op straat lopen, helemaal alleen en vraagt je instinctief af of het gezond is van haar aan te staren met je lief dat naast je loopt. Sommigen hebben 'n gezonde relatie met hun liefje, en kunnen dus es vragen van "Hey zoetie, die griet daar is ni mis hé". Veel kans dat je meisje gewoon zegt "Inderdaad, ferm ding. Maar haar nagellak vind ik maar niks!".

Oh ja, Jules: kan je mij nog es je mailadres mailen jong; kben het kwijtgespeeld en wil graag reageren op je laatste reactie! Groetz uit België trouwens!

Wat ik maar wil aantonen is dat je iemand kan knap vinden, ongeacht je seksuele voorkeur of het geslacht van de ander.
OK de chemische stoffen in je lijf zullen sneller loskomen van iemand die aan je seksuele voorkeur voldoet dan de sekse die je "koud" laat...maar toch...als je nu es puur neutraal een jongen/meisje bekijkt...kan je dan niet zeggen of je die knap vindt of niet?

In alle geval: ik hoop dat ik volgende keer dat ik D zie er nog es met hem kan over praten, want op zich ist wel een boeiende discussie.

 

23:14 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

jaja Dat is hetzelfde als dat ik ook wel de mooie meisjes zou kunnen aanduiden ergens .. Of zou kunnen zeggen welke meisjes ik mooi vind .. Terwijl ik wel hetero ben denk ik dusja.. :)

x

Gepost door: Eriamel | 27-09-09

De commentaren zijn gesloten.