09-08-09

Boeken klappen toe

Gisteren ging ik met vriend V naar Antwerpen. We hadden eerst geplanned van naar de ardennen te trekken, maar plannen zijn er om te wijzigen hé:).

We besloten dus naar t' Staad te gaan, waar het (naar mijn mening) bijna altijd leuk vertoeven is. Het weer zat alvast goed mee; in de schaduw net goed, ni de zon nét iets té warm. We wandelden wat door de straten en steegjes, en de nodige gidsinfo verschafte V me. We ontdekten een leuk restootje, waar we zowel het vieruurtje als het avondeten nuttigden ( en de avondmenu was voor amper €15!!)

We liepen terug naar de auto, die naar goeie gewoonte op de kaaien stond. We ploften even neer naast een aanmeer-ding ( hoe noem je zoiets waar den boot z'n koord rond smijt) en V begon 'n liedje over de Schelde te neuriën.

Ineens besef ik dat het tijd is een stap te zetten.
Vooruit gaan int leven, ni bang zijn van de toekomst. Het verleden durven opzij te zetten. Ik kijk naar links, Schelde, en symbolisch lijkt me die zijde plots verleden. Ik kijk naar rechts, Schelde, en symbolisch lijkt me die zijde plots toekomst.
De zon gaat onder. Het water klotst tegen de kaaiwanden.
Er worden een aantal boeken in m'n hoofd afgesloten, ook al weet ik dat ze af en toe nog even zullen openflappen om hun stof wat in m'n hoofd te strooien. Maar stof is er om "af te doen" hé. De promotie op het werk zal ik maar aanvaarden; goeie keuze. Dat is zo één van die boeken.
Zo is er nog een boek "Björn", en een boek "Kris", en een boek "wonen",en een boek "angsten", en....Kheb ze nog niet allemaal toegeklapt, maar dat komt wel. Nu ben ik er zeker van.

Boeken sluiten; beslissingen nemen, knopen doorhakken
Ik voel dat ik een stap gezet heb, en dat lucht enorm op!

DSC01904_1

11:08 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Als ik U zou zijn... ging ik alle dagen eten in de Quick of in de Mc Donalds. Das ni slecht, ge blijft daarvan fit 'in leven' en vooral ge bespaart onmogelijk veel geld uit. Met die reserve zou ik daar in Hoegaarden de hele buurt opkopen!!!!
Want als je mijn leeftijd gaat hebben, ga je plaats nodig hebben om al die "boeken" (4, 5,... 7 & misschien wel 10/15 per jaar) te kunnen stockeren!!
En euh... de Dijle daar in het Leuvense heeft ook wel idyllische plekjes zenne met resto's waar je lekkerder kunt eten voor 15€ dan in A'pen.
Maar nu weet ik wat jouw interesse naar de Schelde trekt, en je al jaren naar de juiste naam zoekt, nl: "aanmeerPALEN" !!!

Gepost door: dee | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.