06-08-09

Stilstaan en tóch groeien!

Het is me wat, zo alleen gaan wonen.
Je wist vroeger niet dat er zoiets bestond als "oppassen op je centen".
T'is erg om te zeggen, maar bijna steeds wanneer ik iets ga eten met vrienden zoek ik het goedkoopste op de kaart; vaak een spaghetti. Dan krijg je zo'n té lang of niet lang genoeg gekookte pasta-slingerhoop met daar een halve pot ready-to-use saus bij, zonder de geraspte kaas te vergeten die al zo wat mat van kleur is omdat ie al eerder op vijf andere tafels stond.
Ach ja, het is beter dan €20 te geven aan een steak champignonroom met frietjes...

Daarnet zat ik zo in de auto te denken aan hoe het nu stond met m'n leven. Veel té vaak sta ik daarbij stil; véél te vaak wil ik vanalles bereiken, vanalles afwerken, me steeds weer héél grote uitdagingen aandoen. En dat terwijl ik eigenlijk in de plaats daarvan wat rustiger zou moeten leven, ook al lijkt dat rustige leven dan zo "leeg" en "kwaliteitsloos".
Eigenlijk mag ik bést fier op mezelf zijn: Kheb m'n "eigen" stekje, dat vrij wel gerenoveerd is. Verder dop ik zélf m'n boontjes, doe ik zélf m'n strijk (momenteel overgangsfase) en doe ik binnenkort m'n was zélf (ook dát is in overgangsfase).M'n woning ziet er 'leefbaar' uit, zonder naar spic and span te ruiken. Als er onvoorziene kosten zijn probeer ik mezelf altijd uit de nood te helpen, zonder iemand ander's hulp in te roepen. Als laatste, en eigenlijk had ik dit eerst moeten vermelden: wat 'n gelukzak ben ik met al die goeie vrienden van me; stuk voor stuk kan je op ze rekenen in nood, of nét niet: gewoon es afspreken om te kletsen.

B...Ben ik nu plots aan het relativeren???
Zou het waar zijn? Zou ik stilaan, eindelijk leren te re-la-ti-ve-ren?
Hm, leuk.
Weet je, volgend liedje helpt me daarbij.Telkens ik het hoor ga ik even stilstaan, maar wel even heel positief.

Enkel spijtig dat er blijkbaar geen clip van bestaat. Je hebt de keus: kijken naar deze collage van één of andere IT-teenager die zich geamuseerd heeft clips van Leona Lewis te bewerken terwijl de plaat van Regina Spektor (The Call) is, ofwel druk je op Play, sluit je je ogen en geniet je.

Misschien wordt je er even happy van als ik?

Stilstaan en tóch groeien!

 

20:35 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

** Prachtig lied, idd en doe zo verder :)

Gepost door: Wyatt | 06-08-09

eej, zelf hier ben je flink aan 't groeien.

Gepost door: pasdeloup | 08-08-09

Goe bezig! Eet maar ni teveel steak en zeker ni teveel championroomsaus, maar eerder spagetti, noedels, rijst en van die dingen. Zo blijf je op je gewicht & lekker slank! Hmmmm... :-))
En onthou: 'zuinigheid siert de mens' !

Gepost door: dee | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.