28-06-09

Bewogen weekend

Het is nu zondagavond, 22u52.
Ik zou al lang in m'n bed moeten liggen; dat zouden m'n ouders toch zeggen.
Je hebt het de laatste weken wel gemerkt: er gebeurt vanalles in m'n hoofd.
Een vulkaan in uitbarsting kan je het noemen.
Wel ik denk dat het alles te maken heeft met "op je eigen beentjes leren staan".
Geen pa of ma meer achter je die constant je fouten goed maken.
Niemand die je zegt wanneer je best effe stopt met werken, of je waarschuwt dat je in overdrive gaat.
Da's wennen, wennen maar we geraken er wel.

Zaterdagavond zag ik B terug. Je weet wel, m'n ex. Eigenlijk gebruik ik dat woord niet graag. B is 'n goeie vriend. Ex klinkt zo "verleden".
Ik was uitgenodigd om er te gaan eten, bij hem, in zijn stekje.
Het voelde wat raar aan in het begin, nogal onwennig, maar al snel sloegen we aan de praat, zoals vroeger.
Het is wel freaky en leuk tegelijk te merken dat je nog steeds dezelfde muzieksmaak hebt, dezelfde keuzes qua interieur zou maken, dezelfde keuken zou kopen, soit we hebben veel gemeen.
We hadden het over vroeger, af en toe. Over vroeger en nu. Had het anders geweest hadden we er niet mee gestopt op dat weekendje in De Haan? Zouden we nog bij mekaar passen? Allemaal rare vragen, vaak schaterlachend beantwoordend, soms ook serieus.

Ik: "Lange stilte...(lach)T'is eigenlijk raar dat jij één van de personen bent die me het best kent hé?"
Hij:"Vind je dat raar? Ik niet. Ik heb geen schroom voor je."

Het is 1u30 en ik beslis naar huis te gaan. Zou ik écht niet ingaan op z'n voorstel om te blijven slapen op de sofa? Hm tzou wel veilig zijn qua niet indommelen achter het stuur. Maar het zou alles ook complexer maken. Ik rij naar huis.

Vele stellingen van die avond blijven me bij, maar eentje schiet erbovenuit:
" Het moment tussen het bereiken van een doel en het nadenken over een nieuw; da's het leven." Ik denk erover na, draai de zin om in alle richtingen en probeer er de betekenis van te verstaan.

Eigenlijk klopt het wel; je leven is gewoon "bestaan" op deze aarde,
en alle doelen die je je oplegt,
dingen die je wil kunnen kopen,
dingen waar je naar smacht

zijn bijkomstigheden;
dingen die je jezelf oplegt;
opties;
toelagen

Als je in deze optiek redeneert besef je maar al té goed dat je stressy leven eigenlijk je eigen domme fout is, niet? Het is maar door een andere bril naar het leven kijken; same world, different look.

Heb ik dan nét nu, héél toevallig 'n nieuwe bril?

DSC01106_1

Vandaag trok ik er dan op uit met goeie vriend P richting Antwerpen. Ik wou de kaaien nog es zien, en door de stad lopen die me steeds opnieuw rust brengt en me 'n enorm thuisgevoel bezorgt. Ik had m'n fototoestel mee. Ik doe zoals m'n liefje op reis: es proberen leuke jongens op film te zetten.

Plots, op 'n totaal onverwacht moment hoor ik 'n rollerscater over straat komen, ik neem snel m'n fototoestel bij de hand, maar de sluitertijd staat té lang ingesteld...spijtig...deze cutie had wel wat! Dat zorgt dan ook weer voor de nodige anonimiteit lolz!

DSC01108_1Eigenlijk, ik zie in de loop van de dag nu 'n aantal cuties...waarom moet je in het geniep foto's van ze nemen? Als je nou es gewoon zou zeggen "Hey jij, mag ik een foto van je nemen?" Ik ben van mening dat de meesten gewoon verrast zullen zijn en iets in de aard van "Euhm, ja, waarom niet?" uitkramen. Ze zouden misschien nog zelfs poseren! Damn, het is uiteindelijk gewoon weeral een kwestie van dúrven!

We lopen met een hoorntje aardbei-meloen terug naar de auto, over de kaaien. We lopen aan het Steen één of ander brugje op ( vraag me niet hoe het heet). Het zonnetje schijnt aangenaam, de jongens lopen er leuk bij, en plots zie ik op m'n edense rustplaats twee kerels praten. Ze hebben hun schoenen uitgedaan, zitten ongeveer 'n metertje van mekaar verwijderd en kwebbelen over god-weet-wat.
Wat zijn ze schattig, ook al zijn het misschien gewoon vrienden. En den deze kan het niet laten een fotootje te maken! Zou het geen mooie cover zijn voor 'n homoboek?

DSC01139_1

23:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.