14-06-09

Een dagje met Troy de breedsmoelkikker

Deze ochtend, nadat ik werd meegenomen op een trip naar de zevende hemel keek ik op de wekker. M'n favo spelletje: gokje wagen op het uur. 9, maybe 10? Nope, 11u45..Wauw, we hadden beide goed geslapen. Wat was het lang geleden dat ik 11u had geslapen.
Ik sta op en open het raam van de kamer. Regen alom, maar het kan me niets schelen, het doet me niets.

We eten. Ik pizza, hij boterham-tonijnsla. Hij vertrekt naar huis, zoals gisteren afgesproken. Kwou 'n dagje voor mij hebben. Het vragen durfde ik bijna niet; en opmerkelijk genoeg vond hij het idee goed; zo kon hij ook nog vanalles doen.
Ik leg me voor tv en beslis voor de eerste maal een film te "bestellen" via Telenet Digital TV. Hm, kheb al vaak horen spreken van Highschool Musical. Een lekker melancholisch, romantisch filmpje dacht ik. Toen de eerste zangbui begon dacht ik: t'is ni waar...Highschool MUSICAL, m'n frank was niet gevallen. Tegelijk schaamde ik mij over wat de acteurs naar voren brachten. Pubertjes, met valse spieren en namaak-okselhaar opgeplakt. Een utopisch liefdesverhaal waar micro's van het plafond gevallen komen op het geschikte moment en waar instrumenten overbodig zijn om muziek te maken. De hoofdacteur, Zac Efron,krijgt de lelijke naam "Troy" mee. Is Troy niet de naam die altijd voor een "bad guy" wordt gebruikt? En Zac Efron...zo'n breedsmoelkikker...Je moet er maar es op letten. Nu ja, blijkt dat dat breed smoeltje toch een pak mooier is geworden met de jaren; google er maar es op los!
Onderaan het beste stukje van de film; één van de eerste scènes; ook al lijkt het schattig; t'is...(nieuw stopwoordje) puberaal!

Ach kom het viel allemaal nog wel mee; twas niet zoals die twee musicals die ik een kans gaf in het Capitole. Nu ga ik menig homo op de tenen trappen: voor mij is een musical verkrachting van het origineel. Zo zag ik Les Misérables en Evita..pfieuw; de langste uren van m'n leven! Zelfs toen ik in het middelbaar om 10u met een examen gedaan had en door de domste regel der regels tot 12u op school moest blijven leken de uren me zo lang niet. In plaats van te studeren voor het volgende examen keek ik altijd rond in de klas en beeldde me in dat ze de school omtoverde in appartementen; iedere klas één appartement. Inbeelden hoe ik mijn klas zou indelen was m'n bezigheid. T'is misschien nog een idee voor één of andere pientere architect?

Na de film, die me uiteindelijk toch nog iet of wat beviel besloot ik wat muziek te spelen. Jup, nu ik het rustiger aan doe is er terug tijd voor een belangrijk stukje van mezelf: muziek! Misschien is het wel door het ontbreken van muziek de laatste maanden in m'n leven dat ik er wat door zat/zit. Noten en akkoorden zijn misschien écht m'n brandstof?

Hm, nu iets eten, straks nog wat werken voor het Holebihuis.

En vanavond? Niks op tv, bij deze een oproep aan een pientere tv-maker: niet alle mensen zitten buiten in de zomer, zeker niet als het regent. Misschien kan je een leuk programma uitzenden ipv Katarakt weer op te halen uit je stoffige kelder?

 

 

18:44 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

allee goed dat ik da weet... kzal maar geen uitnodiging sturen dan zeker als ik volgend jaar speel ;-)

Gepost door: marc | 15-06-09

Het uwe is hoogst waarschijnlijk minder "commercieel" ingesteld, met franjes, doekskes en wat weet ik allemaal. Ik haat op zich niet de musical, maar wel al die mensen die door mekaar roepen/zingen. Allé ja kzen er mij aant uitpraten zekers lolz?

Gepost door: Yves | 15-06-09

Ja leg het nu maar uit hé :) Ik ben wel een fan van musical, onze tickets voor de Sound of Music liggen dan ook al klaar. Je moet eens naar High School Musical 3 kijken, daar ziet Zac er al een pak beter uit. Niet dat ik daar naar kijk maar als je in de cinema werkt zie je zoiets gartis hé. Allez jah nu ben ik er mij er aant uitpraten zekers!

Gepost door: Filip | 15-06-09

To the point... die "7e hemel"... vertel daar eens iets over, ipv. dat 'onderwerp' te verdoezelen met wat filmgezever...???
"7e hemel en zo laat wakker worden", moet ik daaruit begrijpen dat je aan de 'drugs' bent of zo?

Gepost door: dee | 16-06-09

@Dee: Wat kan je naar de 7ende hemel brengen als het geen drugs is...rara lolz!

@Filip: :p, ge zijt er u idd zelf aant uitpraten ja, maar ge hebt gelijk; uit foto's blijkt dat Zac er in HSM3 beter uit ziet...dat mondje is een pak fijner geworden...Rrrrrr!

Gepost door: Yves | 16-06-09

Ah... ge wilt er ne kwis van maken. Wacht... hmmm... ik geef u 3 mogelijke goeie antwoorden:
a)u laten opgieten met alcohol door de 2 voorzitters.
b)gedroomd hebben van een intiem etentje met mij.
c) de pick-up naald van uw DJ. dicht tegen u of in uw oor (of andere opening) gevoeld hebben.
Nu gij!
???

Gepost door: dee | 16-06-09

Is de combinatie van A,B en C geen prachtig voorbeeld van utopie??
A mag wel es.
B zou ik héél graag es doen.
C is nogal banaal. Wij doen niet aan zulke vanzige toestanden...ehem...kuch...

Gepost door: Yves | 17-06-09

De commentaren zijn gesloten.