13-06-09

In m'n nakie

7 juni. We staan achter de toog. M'n petekindje ligt fier in haar maxi-cosi. Het is haar dag vandaag. Het is babyborrel; Laura-babyborrel. Moeder heeft iedereen op de hoogte gebracht. Niemand doet er zogezegd moeilijk over, toch niet rechtstreeks in your face. Tantes, nonkels, neven en nichten komen de zaal binnen en groeten Kris en mezelf. Presenteren doe ik liever niet; het lijkt zelfs stom: iedereen heeft toch al lang door dat de kerel naast me m'n lief is. Kheb het gevoel in m'n nakie achter de toog te staan: nu weet de hele familie het geheim dat ik al 5 jaar tussen m'n twee oren opsloot. En hier sta ik dan vandaag, met m'n lief, tussen alle familieleden. Ik had nooit gedacht dat m'n moeder m'n coming-out zou doen. Meestal, als je de verhalen hoort, is het de homo/lesbo zélf die het het grote nieuws moet verspreiden. Hier dus niet; Mama wou het zélf aan de tantes vertellen: why not; minder zorgen voor mezelf.

Na 3 uur Laura's fiere ouders geholpen te hebben bij het pintjes tappen moeten we m'n natale dorpje verlaten om richting Drongen te rijden voor een avondje "verkiezingen opvolgen" onder vrienden. We komen van achter onze veilige baken alias toog en gaan iedereen dag zeggen.
Kris doet mee.
Wauw.
Leuk.
Het loopt goed.
Van deze dag, van deze afloop heb ik al jaren gedroomd, en gevreesd. M'n vrees was weeral voor niks goed. Vrezen is nooit voor iets goed.

De grootste schrik had ik voor de reactie van m'n peter en z'n zonen. Niets was minder waar. Alles verloopt nog altijd zoals vroeger; leuk. Meer zelfs, één van de twee neven was zelfs met Kris over computerstuff aan het praten. Zelfde golflengte.
De andere neef was niet aanwezig. Later bleek dat hij had moeten werken ivm de verkiezingen.

9 juni: telefoon rinkelt. "Hey neefje, sorry dat ik er niet was op de babyborrel van je petekindje, maar kwou je feliciteren met je coming-out. Weet dat ik volledig achter je sta. Kvind het chapeau dat je het hebt durven zeggen!".

Damn nu schreven we geschiedenis; dé neef die altijd alles in het belachelijke trok en met buitenlanders, homo's en de overheid lachte gaf me nu een schouderklopje.

Kwestie van je familie wat beter te leren kennen...

 

11:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Familie Dat is leuk, bij mij is dat net zo gegaan. Mijn mama heeft dat ook lekker doorverteld aan haar zussen en broer, en zo loopt dat dan door naar de neven en nichten hé. Is wel gemakkelijk, dan hoef je verder bij de eerste ontmoeting geen honderd keer hetzelfde te vertellen. Maar ik heb echt een superleuke familie.

Gepost door: Filip | 13-06-09

ik ook zo blijkt lolz...NOG iets dat we gemeen hebben!

Gepost door: Yves | 14-06-09

De commentaren zijn gesloten.