30-05-09

Biodiversiteit

Vaak wordt je verteld dat je best niet teveel in het verleden kijkt, en ook niet in de toekomst. Dat doe ik nu nét vaak, of deed ik althans te vaak. Voor één keer kan ik het me toch niet laten, want afgelopen woensdag was een speciale dag. Eerlijk gezegd was ik het vergeten, want ik zat ziek thuis, en m'n hoofd stonden naar andere dingen. Maar een trouwe vriend van me startte een gesprek via Skype en zei " zeg en ehm, proficiat hé Yves". Even wist ik niet waarover het ging. Tuurlijk, nét één jaar geleden waagde ik m'n eerste stapje in de holebiwereld. Ik ging namelijk voor de eerste keer op praatcafé bij Driekant. Ik zie me nog steeds over straat lopen, op een zonnige woensdagavond; ik weet nog waar, hoe, ik herinner me zelfs nog exact welke kleren ik droeg en hoe de hele avond er aan toe ging. Nu, één jaar later sta ik op dezelfde plek, maar aan de andere kant van de onzichtbare barrière. Ik help mee met de fuiven, sta in voor het ezine van het Holebihuis en wordt nu ook actief in de ploeg van het Holebifilmfestival alsjeblieft. Eigenstoef stinkt, maar 't doet es deugd van fier op jezelf te zijn, nietwaar? Geen moment heb ik spijt gehad dat ik de stap zette. Zou jij nog twijfelen: hup hup! Doen!

Op dat ene jaar is er zoveel gebeurd:

Hoop
Ontgoocheling
Verliefdheid voor de eerste keer van m'n leven tot over m'n oren
Blijdschap en verdriet
Vele lachen, maar ook al es tranen
Vrienden, en minder-vrienden

Mja, verandering op vriendengebied: nooit had ik gedacht nog andere mensen te vriend te "krijgen" dan diegene die ik al had. Leuk; wat uitbreiden; wat ( zoals het woord bij iedereen toch zo in de mond ligt) "bi-o-di-ver-si-teit.

Anyway, dit alles om te zeggen dat ik fier op mezelf ben, en het es durf zeggen.

Ben je nog nooit "in het milieu" geweest en vrees je om de eerste stap te zetten? 'k geef je één raad: geen enkel excuus is goed om het NIET te doen. Dúrf, en doe.
Gisteren zag ik de film "Ghost Rider" en dé zin die ik eruit onthouden heb is: Don't live with fear.

Een fiere Yves wenst jullie een prachtig weekend toe!

10:34 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.