16-05-09

De dag nadien

Vandaag; rustdag.

Na de presentatie van gisteren was ik to-taal op. Dezelfde ochtend heb ik nog zitten wenen in de file; het wordt me de laatste tijd allemaal wat teveel. Belastingscontroleurs die je boetes willen doen betalen, steeds vechten tegen de klok, steeds knokken om iets te bereiken; soms zou je het allemaal willen laten vallen. Maar wat doe je dan? Niets...juist...niets.
Toch moet de stress die met dit alles gepaard gaat weg. Tegen 11u stond ik op vanochtend. Hm, gay pararde begint om 14u...zou ik me naar Brussel reppen? Of zou ik eerder 'n potje spaghettisaus van de mama uit de vriezer halen en er wat pasta bijkoken? Dan kan ik ondertussen nog 'n gordijn in m'n bureau hangen en m'n nieuw rekje in mekaar kloppen? Hm vooraleer ik beslist heb is de tijd me voor: 13.30: té laat om nog naar Brussel te gaan. Misschien beter zo. Een dagje rustig klussen. Snap je wat ik bedoel Lezer? Het zou zo leuk zijn te kunnen beslissen wat je welke dag doet. " Beslis dat dan! Doet er iemand anders dat dan voor jou??" Neen, zeker niet. En toch. Je raakt al snel verzeild in "verplichtingen" of "5 leuke dingen die toevallig dezelfde dag gebeuren". 

Kiezen, niet twijfelen of piekeren, maar kiezen. Wegen inslaan. Soms de juiste, soms niet. En niet té lang denken dewelke je zal nemen; wat spontaner zijn...jep, da's goed. Daar werken we aan. En ehm, ondertussen kan ik door het raam van m'n bureau kijken, en zie ik terug de bomen van de tuin. Rust!

 

17:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.