05-04-09

Vreugde en pijn delen

Het vorige bericht op deze blog was eerder happy; het ging over 'n super weekend: 'n fantastisch weekend. Wel de afgelopen dagen beleefde ik ook weer super momenten. Ik werd door m'n vriendje uitgenodigd om samen naar London te trekken voor 'n vijftal dagen. Super! We hebben wat over mekaar bijgeleerd, en m'n grootste vrees om ruzie te maken, laat staan dat het zou uit geraken op die vakantie bleef afwezig.
Vandaag kwamen we terug, en ook voor de terugweg liep alles gesmeerd. Maar aan alle mooie verhaaltjes komt een eind.
Afgelopen donderdag leek voor mij een prachtige dag, maar zoals ik al eerder in m'n tot nog toe korte levenservaring reeds besefte, is dat het niet altijd voor je vrienden even goed gaat als voor jou op een bepaald moment. Of draai de situatie om: het kan es zijn dat zij het goed hebben, en jij effe baalt.

Donderdag leek dus een dag waar het voor mij goed ging, en voor één van m'n béste vrienden niet. Ik belde hem vandaag op om te vragen wanneer we nog es zouden afspreken en vroeg hoe het met hem ging. Niet zo goed zei ie. Nog nooit antwoordde D "Niet zo goed". Z'n vader is overleden.
Het was alsof de wereld op m'n kop viel, en ik wist maar niet wat zeggen, wat ik moest denken, wat ik moest doen. Ik wou hem zo hard zeggen dat ik hem wou helpen, er voor hem was, en ik kreeg er bijna geen woord uit. De helft van z'n woorden gingen aan me voorbij.
Zelfs nu ik de telefoon heb ingehaakt, hem nog veel sterkte wensende, ben ik totaal van slag. Men zegt altijd dat je mee met je vrienden lacht, denkt, maar ook weent. Ik besef nu maar al té goed hoeveel D als vriend voor mij telt.
Hopelijk neemt hij het mij niet kwalijk dat ik zijn verhaal hier neerpen. Voor mij is het gewoon een manier om m'n begrip en affectie te uiten.

Voor D heb ik enorm veel respect, en ik voel me enorm met hem gebonden. Ik hoop dat hij snel verder kan met z'n leven. D maatke, ik denk aan u!

20:57 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.