12-03-09

We zijn er nog steeds niet

Enige tijd geleden dacht ik " Waarom blijven we maar strijden voor meer en meer rechten? Hebben we dan nog niet alles bekomen? We mogen trouwen, kinderen adopteren, een Gay Parade houden, op straat hand in hand lopen,...

En toch; tussen theorie en werkelijkheid zit nog een wereld van verschil.
Zo denken nog altijd o-zoveel hetero's dat een kind dat opgroeit bij twee pappa's of mama's later ook wel holebi zal worden; must be, ahja, "diene kleine ziet niks anders". Ik begin al te huiveren als ik die zinnen hoor.

Verder zijn er de mensen die je bij je coming-out zo bekijken van "sow? Wat is daar nu mis mee?" en achter je rug laten blijken dat ze niet happig zijn je nieuwe vriend te ontmoeten.
Zo zijn er ook nog es van die mensen die "graag een homootje op het werk zouden willen, kwestie van het wat leuker te maken".

De strijd is nog niet gestreden, en ik vrees dat we nog lang niet alle doelen gehaald hebben, die voor een holebi-integratie moeten zorgen. Hoor me spreken; integratie. Een woord dat men gebruikt voor ons, mensen die niet méér kunnen geïntegreerd zijn. Al van onze geboorte zijn we geïntegreerd. Geïntegreerd in de heterowereld...het enige verschil is dat we nu uitkomen voor óns verschil, voor wat ons onderscheidt van hen. Nu lijkt het wel of we zijn twee verschillende clans.

Alle van de bovenvernoemde uitspraken of denkwijzes moest ik de laatste weken aan levende lijve ondervinden, ondermeer van ouders en broers.
Ik ben diep gekwetst.

En dan vraagt een hetero zich toch af wat al die mensen op de Gay Parade gaan doen...zucht.
Kzal dit jaar dan maar een pluim in m'n gat steken en mee gaan paraderen zekers?Knipogen

 

07:45 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoor... het al! Ge hebt uw familie weer zwaar getraumatiseerd! Da moogde ni doen, laat ze gewoon berusten in hun hetero zijn... :-))

Een pluim in uw gat steken heeft erg zware gevolgen:
a) de pluim schiet sowieso wortel, voortspruitende uit de organische bemesting. De wortelkluit is onmogelijk te verwijderen, zelfs niet heelkundig. Dus ge gaat als een 'kieken' de rest van uw dagen moeten doorbrengen.
b) de voorzitters van de Club, zijn super-allergisch, aan 'pluimtoestanden & travestieshows'. Ik heb ze eens meegenomen naar zo'n voorstelling en tot vandaag zijn ze er nog ni 100% van in de plooi.

Dus zeker ni doen. Of is uw geest zo kinky, om in een zwart gat gestopt te worden? :-)))

Gepost door: dee | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.