09-03-09

Tepelboy

Zaterdagavond was het zo ver; ik ging met Kris naar het Kaaitheater in Brussel.
Hij had er al es twee voorstellingen gevolgd, maar het soort stukken dat daar gebracht werd verstond hij nooit. Hij gaf het nog één kans, en ik mocht hem vergezellen,alsook vriend Serge. Titel van ons stuk? "Boléro variations". Je denkt natuurlijk meteen aan de Boléro van Ravel, en..het kan maybe raar klinken...die hebben we ook gehoord, meermaals, tot vervelens toe.
Het stuk was nog maar pas begonnen, en Kris keek meteen naar Serge en naar mezelf, met de blik van "tja, we gaan er hier weer geen reet van snappen". Dat was overduidelijk: een kerel die al de hele tijd tijdens het vollopen van de zaal, half in de schemering stond op het podium, eenbeetje scheef, kwam nu op en stapte op bijzondere wijze, héél langzaam de boorden van het podium af. Hij had na ongeveer 6 minuten één toertje gedaan, en toen ie terug aan z'n startpunt kwam, begon ie 'n tweede ronde. Het begon me al te gaan enerveren. Later zal blijken dat die rare kwast eigenlijk het artistieke brein achter het stuk is, Raimund Hoghe genaamd.

We voelen ons al snel belazerd en vragen ons af hoe lang het nog duurt tot aan de pauze. De aristocratie achter ons snapt er waarschijnlijk ook geen bal van, maar ze doen alsof, en vinden het fantastisch, op enkele normale, steeds zuchtende mensen na.
Mijn belazerd gevoel verdwijnt plots. Het trapje rechts van het podium kraakt lichtjes. Ik word er door afgeleid. M'n ogen glijden naar rechts, en uit de duisternis van de zaal verschijnt een mannelijke gestalte. Mooi, groot, zwarte broek en shoes, met een bordeaux spannend, vormgevend -shirtje. Rond de 22 jaar oud? Jup.
Ook hij doet mee aan het slaapwekkende stapjes-spelletje maar plots kan me dat geen reet meer schelen. Hij is cute, en z'n lichaam maakt me 'n beetje gek. Z'n tepels komen stijfjes door z'n shirt heen, en ik? Ik zou er wel mee achter de gordijnen willen duiken!

raimundhoghe1
Tepelboy...

Al snel begint Tepelboy me ook te gaan enerveren, samen met z'n vriendjes. Want nu staan ze met z'n zessen (waaronder één vrouw, Ornella genaamd) rare tekens te maken en stapjes te zetten. Ok, de muziek valt nog mee, t'is niet meer constant Ravel's plaat, ook hoor je nu es af en toe een Besame Mucho ( miauw schijf uit de oudheid!).
Opeens denk ik dingen te zien die niet bestaan, je kent dat wel: je ontmoet een knapperd en denkt dat hij je net vroeg om met hem naar bed te gaan, maar eigenlijk vroeg hij hoe laat het was. Afin, in alle geval, wat ik zag was gewoon realiteit: Tepelboy deed z'n shirt uit!! Helaas deed hij het met z'n rug naar de zaal. Hij ging op het podium liggen en z'n vriendjes volgden hem. Kris en Serge hebben ondertussen ook hun favo uitgekozen; het is mijn tweede keus: Lorzenzo De Brabandare. Terug naar het stuk. 

Ik hou van Ornella:

Ze komt de shirts oprapen en verdwijnt ermee. Nu MOET Tepelboy met z'n maatjes wel in bloot bovenlijf rechtstaan. Kris had nog gezegd: we blijven voor het tweede deel, daar wordt het maybe goed. En zo ging dat dan ook, man man man! Ik hoop nu dat dit het einde van het stuk is, en m'n favo bezweet van de warmte van de spots naar voren zal komen om te buigen. Want daar zat ik; op de all-er-eerste-rij!
Na een uurtje of 5 ( zo leek het toch) kruipen onze jongens op hun knieën en beginnen ze met hoofd naar beneden cirkeltjes op de vloer te trekken. Ik zie T-boy's oksels, lichtjes behaard, evenals z'n navel 'rrrr'. Onze acteurs openen stilaan hun armen en gaan ermee de lucht in. Nu denk ik van: ok, nu gaan ze rechtop komen te zitten en zien we iets knaps...neenee, ze duiken terug naar de grond.
Ze leggen zich terug op de grond.

Ik haat Ornella:

Want dat lastige vrouwtje brengt de shirts terug; gestreken! Ze was beter achter het gordijn gebleven om mijn was mee te strijken! Had het gekund, khad haar m'n hele wasmand meegegeven, zodat ze nooit op tijd Tepelboy's shirt had kunnen terugbrengen; lastig mens!

Het stuk gaat nog een uur verder. We hebben er niks van begrepen.
We gaan naar huis, ik kruip naast m'n lief in bed en denk:

Wat 'n lustavondje!

 

Meer foto's van het stuk?

http://kulturserver-nrw.de/home/rhoghe/maximized/bolero.html

09:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Och... ge waart beter met uwe "super" intellectueel en die Serge naar de '3Jeannen naar Lourdes' komen kijken. Dan was jij in je blog positiever uit de hoek gekomen en had uwen DJ nog wat kunnen meezingen met de hits uit de 70er jaren. LOLLLL

(ge moet nen oen zijn om naar dat Kaaitheater te gaan. Hopelijk hadden jullie vrijkaarten...)

Gepost door: dee | 09-03-09

De commentaren zijn gesloten.