23-02-09

Is het over?

 

Het is hier pokke koud in m'n kamertje, in m'n bureau. Ts, vroeger was je al tevree met een eigen kamer, en nu je alleen woont wordt je letterlijk overladen met kamers; je hebt er eentje per functie!! Eén voor de pc, één voor te slapen, te vrijen en romantische, diepgaande gesprekjes te hebben. Dan heb je er nog eentje waar je eet met vrienden of familie; waar je ook tv kijkt en strijkt.
Eentje om te koken of te ontbijten mogen we zeker niet vergeten, evenmin als dat om je te wassen, of dat om je behoeften te doen.

Behoeften doen, raar woord eigenlijk. Behoeften...Ik heb behoeften. Evenals jij Lezer. En dan draait het niet enkel om dat potje waar al es een pollepel kan in terechtkomen of wat anders; het gaat hem om wat we écht n-o-d-i-g hebben; de brandstof van ons leven, en meestal dat van onze geest.
Voor mij een potje benzine RON98 voor de kenners, lekker fris, vers, vluchtig, en krachtig.
Toch liggen m'n behoeften verder dan wat ik nodig heb, en weet je wat? Voor jou is dat nét hetzelfde, Lezer! Want wie stelt zich tevreden met wat hij heeft? Wie wil er niet stiekem wat meer, wat verder, wat hoger, wat lichter, wat mooier, wat geloofwaardiger, wat waardiger?
Heb je zo nooit het gevoel dat je stiekem iets zou veranderen aan je leven, maar je toch weet dat je het reeds goed hebt?
Velen onder ons hebben het goed; vele Lezers.
Wat ik n-o-d-i-g heb nu is muziek; muziek, laat me alstublieft vibreren, laat me denken, piekeren, hopen, dromen, dromen en op wolkjes lopen.
Maar waarom zou een mens moeten dromen als hij gelukkig is? Waarom wil hij altijd meer? Wilt iedereen altijd meer? Heb ik dat gezegd? Neen, tuurlijk niet. Sommigen zijn t-e-v-r-e-d-e-n, gelukkig, zonder meer te hoeven. Behoeften.

Ok, we verliezen al es iemand om ons heen. Iemand die we graag zien, zagen, graag blijven zien. Maar moeten we daar bij blijven stilstaan? Hou vast aan de goeie gedachten dat je hebt, denk aan die persoon, natuurlijk; zeker doen! Maar vergeet niet dat ie er niet meer is, en hij/zij zou niet willen dat je constant in het verleden blijft leven. Zet een stap, ook al is het maar een kleintje, en de anderen volgen. Stapje per stapje. Doe het wel enkel als je met volle overtuiging achter je stapjes..staat.
Behoeften. Soms hebben we de behoefte om es terug te kijken, naar al wat we reeds deden, en al dan niet afwerkten. Onze goeie daden, maar ook de slechte.
Leef dus, LEEEEEEEF! En ga vooruit, soms in hoogste versnelling, soms in traagste. Maar vergeet niet zij die om je heen staan, zij die je wereld maken, en zij die je behoeften vervullen.

Vergeet gewoon nooit, dat behoeften wél bestaan.


Vergeet gewoon nooit, dat je verder mag.


Vergeet gewoon nooit, dat het nooit over is.

20:53 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dikke vette dt-fout:D!

*Sorry tviel op*

Gepost door: jongleukboyke | 25-02-09

@jongleukboyke Gevoelens uiten langs deze weg, kennen geen DT fouten. Jij, ongeout & ongevoelig wicht! :-(

Gepost door: dee | 25-02-09

De commentaren zijn gesloten.