06-01-09

Faken?

M is al de tweede persoon op rij die me zegt dat "de feesten" zo opgezet zijn, en zo opgeblazen, dat hij geen zin heeft om er nog aan mee te doen. K zegt net hetzelfde van Valentijn: "Allemaal fake, en opgeblazen!"
Ik begin me de vraag te stellen of de mens vroeger misschien gewoon de nood voelde om een wending in z'n saaie leven te brengen, en dat onze feesten of speciale dagen daar niet uit voortgegroeid zijn...Wat had de mens vroeger te doen op een gewone avond? Van daar dat er waarschijnlijk zoveel kinderen in die tijd op aard rondliepen...

5 januari, eerste werkdag, en ik sta natuurlijk in de file, of wat had je gedacht. Normaliter denk ik vanaf de afrit van de snelweg " Oef, en nu zal het weer vlotjes rijden", maar vandaag werd het net " o ooo, ik ga langer op deze steenweg zitten dan de rit van de op- tot de afrit van de snelweg duurde! Zo ging het ook...45 minuten voor een 7-tal kilometer af te leggen...en dat allemaal door een paar witte vlokjes veroorzaakt!
Ik kijk voor, naast en achter me, en stel me de vraag of de voornemens die we 4 dagen eerder stelden wel kracht hebben; of de mensen wel beseffen wat ze zichzelf voornemen. Ik denk eerder dat ze maar larie en apekool uitbrengen, en een uur  of dag later al niet meer weten wat ze zichzelf beloofden. "Hoe merk je dat dan?" hoor ik je al zeggen...Druk kruispunt, zonder lichten. In plaats van even het kruispunt laten leeg te lopen zit iedereen uit alle kanten maar te drummen om over te raken...triest; triest en tegelijk lachwekkend, want hoe mooi kan het zijn om een mens in z'n eigen stommiteit te zien verdrinken?
Hoe naïef kan je zijn de ene dag te stellen dat je beter zal rekening houden met de ander, om die ander de volgende dag liggen uit te sch**ten omdat ie té traag rijdt naar je zin?

Het zou misschien wel es nuttig kunnen zijn goed af te wegen wat je zegt, en te beseffen wat je daarvan in tegenpartij verwacht. Zijn beide in evenwicht?

18:45 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.