12-10-08

De Lage Landen tesamen

Ik zit in een nieuw automodel van het merk waar ik voor werk, en bestudeer de nieuwe audio-installatie. Alweer is alles vernieuwd; de techniekers zijn nog maar nét goed vertrouwd met het oude systeem, en alweer wordt alles door mekaar geschud. Deze auto is geen auto meer; het is een soort van computer op wieltjes, met één master-computer en errond allemaal slaafjes. Wat die audio-installatie aangaat: dit is geen "radio" of "gps" meer, dit is een mediacenter op zich...iPod,USB, Bluetooth, A2DP, Handsfree Profile, Sim Access Profile, CD, DVD, SD, MMC...waar houdt het op?!
Ik denk dat het tijd is om even stil te staan bij de manier waarop we allen leven tegenwoordig...We nemen de vlieger naar London, zomaar, voor een weekend. De vlieger geraakt zelfs niet op cruisesnelheid; laat staan op cruisehoogte of hij mag al z'n landingsmanoevre voorbereiden.
We nemen de auto om Kleine van't school te halen, want de school ligt toch wel aan de andere kant van het dorp!
We kopen in de winter ananas en meloen, liefst nog Cavaillon, échte franse, zoals Tom Lanoye het zegt in z'n Fort Europa.

Het is groot tijd om stil te staan bij de manier waarop we consumeren en leven in het algemeen. Als ieder van ons nu es z'n best zou doen, en men niet meer enkel naar alternatieve brandstoffen zou zoeken als het geld opbrengt ipv te kosten; de Aarde zal er u dankbaar voor zijn, en uw kleinkinderen ook!

Afin, effe over iets leukers praten.
Komende week kan ik lekker in m'n woning gaan werken, kwestie dat het nog es vooruitvliegt, dat ik voor het einde van het jaar kan in gaan wonen, en nog een belangrijk punt: oudejaar zal in Hoegaarden, Pink House gevierd worden héhé, stel je voor....tegen dan moet het ze-ker in orde zijnTong uitsteken

De laatste maanden stel ik het beter als tevoren, dat kon je al wel lezen. Toch zit ik momenteel in een vrij angstige situatie, door de verbouwingen hoofdzakelijk naar boven gebracht. Ik zit constant met conflicten in m'n hoofd. Zou ik dit zus of zo aanpakken? Zou ik dit of dat kopen? Keuzes maken dus...en hoe weet je dat je de goede neemt? Niet, dat is het hem juist; t'is met vallen en opstaan, maar ik val niet graag!
Ach ik weet dat het allemaal wel goed komt, en achteraf kan ik dan gaan genieten, en leven!

Om toch even in de mood van dit nieuw era te treden, een plaat die nog maar es bewijst dat onze Lage Landen door samenwerking tot mooie dingen in staat zijn:

 

 

20:35 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Heel mooi nummer :)
Mensen zullen automatisch voorzichtiger worden qua levensstijl met de huidige bank toestanden.

Gepost door: Wildcard | 12-10-08

Zelfde wagen Ik rij sinds enkele weken met vermoedelijk een wagen van hetzlfde type als die waar jij momenteel meerijdt. Er zitten inderdaad onnoemelijk veel snufjes op, waarvan ik vermoed dat ik ze nooit zal gebruiken. En toch moet ik toegeven dat het een enorme vooruitgang is in gebruik ten opzichte van mijn vorig model.

Gepost door: Ludwig | 12-10-08

Ja inderdaad... ik kan de mening van Ludwig 100% beamen. Spijtig genoeg gaat dat ook zo met relaties. Als ik de mogelijkheden vergelijk van mijn eerste model (20 jaar geleden) tov. van mijn laatste (een jaar geleden)dan is de vooruitgang onvoorstelbaar..En zeker wat de laatste zijn 'snufjes' betreft... ne mens wordt er zo stoned van als een garnaal.
En dat was vroeger ni.

Gepost door: dee | 13-10-08

De commentaren zijn gesloten.